McDonald's и Beyond Meat ще разширяват експерименталното си сътрудничество в Канада, като това е значителна крачка напред за бързорастящия производител на заместители на месо. В продължение на 12 седмици, считано от 14 януари, 52 ресторанта на McDonald's в Югозападен Онтарио ще предлагат сандвичите "P.L.T.", които съдържат шницелите на грахова основа на Beyond Meat, съобщава Bloomberg.
„Докато разширяваме теста, ние продължаваме да се вслушваме в нашите клиенти в Югозападен Онтарио и да оценяваме апетита им към месните алтернативи на растителна основа в менюто на McDonald's“, казва в изявление Михаела Шарет, ръководител на звеното за потребителски нагласи на McDonald's в Канада. Тестовият проект ще включва 27 нови локации.
Алексия Хауърд, анализатор от Sanford C. Bernstein, предупреди да се избягва твърде голямото вълнение. „Първоначалната обратна връзка до голяма степен е положителна, въпреки че изглежда досега изпитанието не е било с такъв успех, че да оправдае незабавното въвеждане на национално ниво в Канада и САЩ“, коментиря тя.
Компаниите обявиха през септември, че в рамките на тест най-голямата световна верига ресторанти ще продава сандвичи със заместители на месо в 28 обекта в Онтарио. „Радваме се, че клиентите на McDonald’s споделиха, че се наслаждават на вкусния бургер на растителна основа“, заяви говорител на Beyond Meat.
McDonald’s продава имитиращ месото бургер и в Германия, като там шницелът на растителна основа е продукт на Nestle. Канадската експанзия „не говори нищо за САЩ“, заяви Майкъл Хейлън, анализатор от Bloomberg Intelligence. Отбелязвайки мащаба, необходим за доставките в 14 000 ресторанта на McDonald’s в Съединените щати, той посочи Nestle като по-вероятен доставчик.
Beyond Meat бързо се разпространи в ресторантьорската индустрия през последните години и вече има продукти в 9000 магазина на Dunkin в цялата страна, както и във вериги като Del Taco, Carl's Jr. и Denny's. Мащабът на McDonald’s - с приблизително 14 000 локации само в САЩ - представлява уникално предизвикателство и възможност за компанията.
Конкурентът Impossible Foods вече предлага своя хамбургер с алтернативен на месото продукт в ресторантите на Burger King в САЩ и тази седмица обяви, че в края на месеца на пет тестови пазара ще пусне нов сандвич с наденичка на растителна основа. Impossible Foods, която прави заместители на месото от соя, изпитваше известни затруднения, докато засили производството, за да отговори на широкото търсене. През юли компанията обяви сделка с глобалния производител на храни OSI Group за разширяване на производството.


Общо 29 случая на чревни инфекции във Варненско за седмица
Божанов: В това НС не са възможни други мнозинства за правителство
Във Варна създадоха първата регионална организация на Съюза на парашутистите
Радев започва процедурата с мандатите за съставяне на правителство
Над 1 милион домакинства в Украйна останаха без ток след руска атака
Датската шпионска агенция вече разглежда САЩ като потенциален риск
Цените на масло, мляко и сирене се понижават заради "зашеметяващо" производство
Европа опитва да спечели време за автомобилната индустрия, заседнала в настоящето
Уолстрийт пропуска технологиите и залага на традициите за растеж през 2026 г.
Защо натискът за по-силен юан няма да изчезне
Смартфонът се оказва по-важен от двигателя
Сбогувахме се с тези коли през 2025
Плюсове и минуси на газовата уредба при дизеловите двигатели
Поредното изискване на ЕС вдига цената на новите автомобили
Как да шофирате безопасно по заледен склон
Чили гласува на балотаж на президентски избори
Ще има компромиси по мирните предложения на САЩ
Какви са исканията на протестиращите гръцки земеделци към правителството?
Google премахна AI видеа с герои на Disney
Божанов: Не бихме работили с ГЕРБ в следващ парламент